Hát igen, a felnőtté válás egyik lépcsőfoka, amikor az ember már magára főz. Itt egy kicsit persze azért lehet csalni. Mivel eléggé minimális tapasztalattal rendelkezem főzés terén, ezért szerintem minden módszer megengedett a félkész kajáktól az öntetekig. Terveim között szerepel, hogy az alapvető főzési praktikákat elsajátítom, mégha nem is lesz belőlem mester szakács.
Nem szeretnék naponta sok órát a konyhába tölteni, hogy mindig főzzek, mert akkor semmire sem marad időm rendesen. Azt sem szeretném, hogy minden nap ugyanazt egyek, vagy épp félkész vackokat egyek, amitől majdnem karcsú alakom mégtovább tökéletesedik a gömb forma felé. Próbálom meg találni az arany középutat, hogy finom is legyen, elég is legyen, olcsó is legyen és egészséges is. Most még csak bontogatom a szárnyaimat, de úgy gondolom, hogy első alkalomnak tökéletes volt.
Csabival fogtunk neki a nagy feladatnak 4. kint töltött napunkon. Vettünk tésztát, egy kész szószt, mivel se fűszerem nincs igazán, se ötletem, hogyan is lenne jó, ezért ez eléggé kézen fekvő volt a választás, itt meg rettőntő sok féle található belőlük. Ezt még kiegészítettük egy kis csirke hússal.
Az elkészítés rettentően egyszerű, de az elmény amit okozott :) az felejthetetlen. Ez volt az első főtt étel, amit itt ettem, és hát a főzések közül is első. Az íze nagyon finom volt, és szívesen ezt a dicsőséget is kisajátítanám, de inkább a szósznak köszönhető.
Ami még furcsa volt, hogy otthon nem voltam hajlandó mosogatni, ha egy hétig nem volt, aki megtegye, akkor csak a kupac tetejére pakoltam, itt viszont minden kajálás után megteszem és nem is olyan vészes. Igaz néha étkezés előtt is meg kell tenni, mert van ami közös, és valaki még alacsonyabb szinten űzi ezt a mesterséget, mint én.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.